Biografie


Op haar 17e begon Janine met zangles. Haar liefde voor muziek werd sterker en ze besloot auditie te doen aan het conservatorium.
Janine behaalde in 2010 haar Bachelor diploma Klassieke Zang aan het ArtEZ Conservatorium in Arnhem. 

Ze heeft Masterstudie Klassieke Zang afgerond. Zij richt zich tijdens haar studie voornamelijk  op de genres opera en oratorium. Momenteel studeert ze bij Elena Vink, Claudia Patacca en Wiebke Göetjes. Tevens studeerde ze koordirectie bij Rob Vermeulen, als bijvak aan het conservatorium.


Janine werkt als dirigent en zangcoach bij verschillende mannenkoren, ze geeft regelmatig koorscholing aan koren in heel Nederland en heeft haar eigen zanglespraktijk.


Janine was o.a. te zien en te horen in de opera’s “Aïda” (Grachtenfestival Amsterdam) “Le Nozze di Figaro”, “Die Zauberflöte” en “Dido and Aeneas”. Ook was ze als sopraansolist te horen in “Les Noces” van Stravinsky, een productie van Introdans i.s.m. het ArtEZ Conservatorium en Musica Vocale, als tournee door Nederland. Janine volgde masterclasses bij o.a. The King’s Singers, Bob Chilcott, Barbara Hannigan en Margreet Honig. 


Ze wordt regelmatig ingehuurd als solist door verschillende koren en (harmonie)orkesten. Janine is als gastdocente verbonden aan het Surinaams Conservatorium in Paramaribo en de Kathedrale Koorschool Suriname.